luni, 18 aprilie 2016

Cum se alege tava de coacere potrivita pentru bucatarie


Pentru mesele de vacanță și mesele bogate de iarnă, tava este un vas care este râvnit în multe bucătării profesionale și pentru casă din întreaga lume. Alegerea unei astfel de tăvi este importantă si nu este dificilă.

Lăţime

Pentru a coace perfect păsări de curte, carne, cartofi, legume sau rețete pentru vase adânci, primul pas este de a lua în considerare dimensiunea cuptorului. Știu măsurătorile interioare ale cuptorului dvs. și asigurați-vă că să rețineți următoarele:

  • spațiul maxim între rafturi
  • lățimea maximă care vă permite să acționați cu o mână în cuptor

Tăvile variază de la 30 la 66 cm lungime, dar acest lucru nu ține întotdeauna cont de mânere. Multe vase de coacere au mânere rabatabile, în timp ce altele au mânere fixe, care se lipesc pe lateral. Dacă achiziționați o tavă care are fixate mânerele, se ia în considerare această lățime suplimentară. Măsurătoarea pentru aceste mânere nu apare întotdeauna în specificațiile produsului, astfel încât ca să fiți sigur luați trei centimetri in plus în considerare în cazul în care lățimea tăvii se potrivește doar la lățimea cuptorului.


Greutate

Luați în considerare de greutatea de ansamblu a tăvii. Pentru investiții mai durabile, selectați o tava grea. Construcția de metal gros este mai puțin probabil că se va deforma sau va face vreo adâncitură. Știrbirea, deformarea dau o distribuție inegală de căldură, ceea ce va afecta rezultatul general al rețetei dumneavoastră. Cu toate acestea, tăvile foarte grele pot fi greu de manevrat. Dacă planificați coacerea unui curcan de 10-12 kilograme, o tavă deja grea ar putea fi greu de manevrat. Pentru a găsi un echilibru între cele două, uita-te după o tava cu benzi din oțel cromat. Aceste benzi adaugă un strat suplimentar de protecție, fără a face tava prea grea.

Înălţime

Sunt retete în care sucurile au nevoie să fiarba în condiții de siguranță, fără stropire în părțile laterale atunci când tava este manipulată. Pe de altă parte, în cazul în care părțile laterale sunt prea mari, pot perturba fluxul de aer cald de la trecerea la fundul vasului. În cazul în care rețetele variază, ia în considerare achiziționarea unei tavi de 5-7 cm înalțime. Aceasta este o adancime universală pentru mai multe rețete și va păstra lichidele fierbinți fără a sacrifica distribuția căldurii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu