marți, 31 ianuarie 2017

Cum sa devii un jucator mai bun la masa de tenis


 Vrei sa devii un adversar de temut la masa de tenis? Citeste urmatoarele sfaturi pentru a-ti imbunatati stilul de joc si performantele la ping-pong.

1. Foloseste numai propria ta paleta. Fiecare paleta de ping-pong este diferita. Fiecare se simte in felul sau si are caracteristicile sale unice. Daca vrei sa te relaxezi in timp ce joci jocul tau favorit, foloseste propria ta paleta. Stii cum sa lucrezi cu ea si ce sa astepti de la ea in comparatie cu oricare alta. Daca folosesti instrumentul altcuiva, performantele tale la masa de tenis nu vor fi consistente.
  • Pentru ca aceasta paleta este ca si bratul tau drept, ai grija de ea. Pastreaz-o intr-o husa cand nu o folosesti. Spal-o cu apa calda si sapun daca are o suprafata neteda (burete de cauciuc inversat). Alternativ, foloseste un curatator special pentru a o mentine in conditii bune.
Masa tenis

2. Practica singur. Daca ai nevoie de ajungi la punctul in care loviturile tale sunt consecvente, incearca sa exersezi singur impotriva unui perete. Exerseaza fiecare tip de lovitura, lucreaza cu rotirea, distanta si viteza. Asta te va ajuta sa simti mai bine paleta ta si sa stii exact ce nuanta este nevoie pentru fiecare lovitura.
  • Poti de asemenea sa folosesti si altceva decat masa de tenis - de exemplu podeaua - pentru rotiri. Exerseaza lovind mingea in jos si fa-o sa se intoarca la tine. Apoi misca-te in diferinte unghiuri de asemenea.

3. Exerseaza tot timpul. Exercitiul nu te face perfect, dar devine obisnuinta. Daca exersezi tot timpul, vei invata la ce te poti astepta, chiar de la tine insuti. Loviturile tale vor fi consecvente si vei fi capabil sa tintesti mingea in cele mai grele situatii. Deci fie ca practici singur sau cu un prieten, sau competitiv, doar fa-o. Iti va fi mai usor cand te vei pune la masa de tenis.
  • Cu toate acestea, la inceput, fixeaza-ti scopul pe exercitiu si nu pe intrecere. Este usor sa devii frustrat cu ceva ce pare atat de simplu desi nu este. Este un motiv pentru care acest sport este unul competitiv in anumite zone ale lumii.

4. Antreneza-te pana loviturile tale devin o a doua natura. Atunci cand incepi un sport sau dezvoltarea unei abilitati, toata energia ta mentala si concentrarea se indreapta asupra acelui lucru. Pentru a te relaxa si pentru a dezvolta cu adevarat tehnica ta, tu va trebui sa treci de acel stagiu. Continua sa joci pana cand loviturile devin automate si nu trebuie sa te gandesti la ce vei face cu mingea si unde se va duce.
  • Gandeste-te la acest lucru ca la sofat. La inceput, ai fost atat de emotionat, tinand cont de toti stimulii din jurul tau. Acum poti conduce si nici nu-ti imaginezi cand s-a intamplat. Tenisul de masa este la fel. Doar relaxeaza-te si lasa timpul sa-si spuna cuvantul.
5. Alatura-te unui club sau liga. Daca singurele persoane cunoscute care joaca la o masa de tenis sunt unchiul tau si copiii de 8 ani de langa bloc, jocul tau nu se va imbunatati niciodata. Alatura-te unui club sau liga in zona ta pentru a gasi indivizi cu gandire asemanatoare care iti pot pune abilitatile la incercare. Si nu conteaza nivelul tau, aproape toate cluburile accepta toti jucatorii - de la incepatori la profesionisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu