marți, 28 februarie 2017

Beneficiile tehnologiei DVR

Ce este inregistratorul video digital (DVR)?

Un inregistrator video digital este, in esenta, un computer care iti permite sa salvezi imagini realizate de camera video de supraveghere pe o unitate de stocare de tip hard-disk. Noua tehnologie devine accelerat mai rapida, mai ieftina si tinde sa se impuna ca fiind calea viitorului. In curand, va inlocui sistemele VCR. Acest lucru scade mult costul general al unui sistem de securitate video. Principalul avantaj ale unui DVR este acela ca are o imagine net superioara calitativ VCR-ului. Nu trebuie sa ii faci mentenanta cu noi casete, iar daca te folosesti de avantajul optiunilor de vizionare la distanta, activitatea magazinului tau poate fi vazuta din orice locatie din lume, folosindu-se o simpla conexiune la internet. Daca abordezi optiunea de detectare a miscarii pentru monitorizarea de dupa program, sistemul tau va reactiona si va inregistra numai atunci cand este depistata o miscare. Asta reduce dramatic din cerintele de stocare a informatiei.

Usurinta de “a localiza o anumita secvental” este mult imbunatatita deoarece casetele video nu trebuie “cautate” manual. In schimb, “timpul incidentului” suspectat poate fi introdus si imediat localizat.

De ce un inregistrator video digital este mult mai bun decat modelele analoage si inregistratoarele VHS?

Inainte ca inregistratoarele video digitale sa fie disponibile, erau folosite controloarele analoage. Dezavantajul sistemului VHS sta in degradarea imaginii de catre comprimarea datelor pentru inregistrare, lasand-o incetosata. Dispozitivele VCR-urile cadru cu cadru folosesc casete se degradeaza de-a lungul timpului. Peste 70% din toate casetele cu “incidente inregistrate” predate politiei folosind echipament VHS sunt aruncate din cauza ca imaginea inregistrata este de nerecunoscut. DVR, prin contrast, preia semnalul analog si il converteste in semnal digital. Comprimarea digitala este mai consistenta si nu degradeaza imaginile. Este de asemena si mai eficienta. Cu un astfel de inregistrator de tip nou nu trebuie sa schimbi casetele sau sa atingi sistemului pentru ca singura componenta ce se misca este hard-disk-ul.


Ce ar trebui sa cauti la un DVR?

Care va fi cel mai potrivit inregistrator video digital pentru tine depinde de mai multi factori. Acestia includ locatia si numarul de camere pe care planuiesti sa le instalezi, si de nevoia pentru “vizionare la distanta”, precum si cadrele pe secunda de inregistrare care iti vor fi necesare. La determinarea numarului de camere este important sa fie luate in considerare atat nevoia din viitor, cat si cea din prezent. Cadrele pe secunda se refera la cate imagini vor fi preluate intr-o secunda. Pentru a calcula cadrele pe secunda/camera iei totalul de cadre din sistem si il imparti la numarul de surse de inregistrare video. De exemplu, un DVR cu 60 de cadre pe secunda cu 4 surse video ar rezulta in circa 15 cadre pe secunda/camera.
Inregistrarea in timp real este de circa 30 de cadre pe fiecare camera. Daca inregistrezi tranzactii monetare ar trebui sa investesti intr-un sistem care poate inregistra in timp real.

Cum vad imagine dintr-o alta locatie?

Poti apela la un modem prin dial in, ceea ce e incet, dar iti va oferi o imagine. Mai bine ar fi un DSL sau un afisaj prin cablu modem care ofera, in general, un cadru pe secunda.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu